مرکز مشاوره معین : مشاور تخصصی شما در تمام لحظات زندگی | لطفا صبر کنید ...

نوجوانان و خطر سوء مصرف مواد مخدر

آگوست 31, 2018 توسط خانم بهمنی0
25-10-715x400.jpg

دکتر بهمن بهمنی در گفت وگو با خبرنگار ایسکانیوز، درباره روی آوردن دانش آموزان به مواد مخدر یا محرک از لحاظ روانشناسی، گفت: نوجوانان تنوع پذیر، لذت جو و تحول طلب هستند و مهارت هایی که در برابر این تهدیدات که بتوانند از خود دفاع کنند را نیاموخته اند و میزان آموزش ها درست و کافی نیست.

گروه های منفعت طلب برای رسیدن به اهدافشان به سراغ افراد آسیب پذیر مانند نوجوانان و جوانانی می روند که برای مقابله با تهدیدات به خوبی آموزش ندیده اند و دانش آموزان بخاطر کنجکاوی، ثابت کردن خود پیش دوستان، غلبه بر ترس و… به سمت مواد مخدر گرایش پیدا کرده و استفاده می کنند .

بدن افراد پس از مصرف مواد مخدر از لحاظ فیزیولوژیک واکنش نشان داده و به مواد وابسته می شود که نتیجه آن به وجود آمدن اختلالات روانی در بزرگسالان و مشکلات روحی در دانش آموزان است.

معتاد شدن کار پیچیده و سختی نیست فقط کافی فرد چندین بار از مواد مخدر یا محرک استفاده کند و پس از استفاده چند باره ، کنترل استفاده از مواد دیگر در دست فرد نیست زیرا بدن به این ماده عادت کرده و حال بدن است که تمنای این ماده مخرب را می کند.

مهمترین مشکلاتی که امروزه در مدارس دیده می شود ، نبود محتوا ، کم تحرکی ،عدم امکانات برای تخلیه هیجانات دانش آموزان و نداشتن هدف و کمبود نشاط و شادی است که از کمبودهای اساسی در مدارس و جامعه به شمار می رود.

متاسفانه مدارس در ذهن دانش آموزان فقط درس خواندن را جا انداخته اند که باعث تک بعدی شدن دانش آموز می شود و نمی تواند به موضوعات و معضلاتی که در آن سن برایش بوجود می آید فکر کند.

در چند سال، چندین طرح جامع آموزش و پرورش داشته ایم که هیچکدام از این طرح ها فایده ای برای محتوای دروس آموزشی و دانش آموزان نداشته و در واقع می توان گفت آموزش و پرورش بیشتر از اینکه به سمت محتوا مداری و نیاز محوری دانش آموز گام بردارد به سمت فرم مداری حرکت می کند و به نیازهای دانش آموزان توجه زیادی نمی شود و همه این دلایل باعث می شود دانش آموزان به سمت پوچ گرایی و فرار از مسئولیت بروند، که در نهایت هم به سمت استفاده از مواد مخدر یا محرک کشیده می شوند.

 

گفت و گو خبرنگار ایسکانیوز با دکتر بهمن بهمنی، دکترای مشاوره و دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

آذر 1396


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


کلیه حقوق این وب سایت مربوط به مرکز مشاوره معین می باشد.